Menu

Menu

Menu

Gavino Aktiv 700g + Malbucare Fe+Iron 15ml spray

Tento produkt se již neprodává.

Dostupnost: Na dotaz
Značka: Gavino
Kód: PS02
DPH: 12 %
Hmotnost: 700 gramů

Gavino AKTIV Pro klouby 700g
DOPLNĚK  STRAVY
Pro klouby, vazy a svaly 

  • MSM - Methylsulfonylmethan je organická sloučenina síry hojně používaná v doplňcích stravy. Síra je obsažena v řadě molekul, nezbytných pro fungování živých organizmů.
  • Glukosamin Sulfát
  • Chondroitin sulfát
  • Hořčík – pro správnou funkci svalů a nervů

 Odměrka 4,5g obsahuje:

MSM

2027mg

Glukosamin sulfát 2KCl

1157mg

Chondroitin sulfát

434mg

Hořčík ( Mg) 14% RHP

43mg

Gavino AKTIV pro klouby 700g je základem stejný doplněk stravy jako MSM 700g, ovšem je obohacen o tyto látky, které jsou prospěšné zejména:
MSM – Methylsulfonylmethan
Organicky vázaná síra – je obsažena v řadě molekul nezbytných pro fungování živých organismů.
Glukosamin sulfát
Přirozená součást kloubní chrupavky.
Chondroitin sulfát
Přirozená součást kloubní chrupavky.
Hořčík ( Mg – Magnesium )
Pomáhá udržovat normální funkčnost svalů a nervů, udržuje stabilní srdeční rytmus, a je důležitý pro zdravé kosti a zuby.
Doporučené dávkování uvedeno na obale.
Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Dbejte na různorodou a vyváženou stravu, pitný režim a zdravý životní styl. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Datum spotřeby uvedeno na doze.

 

Malbucare Fe+Iron Spray

Doplněk stravy

Železo, běhání a výživa běžců.

Železo je zásadním stopovým prvkem. Je součástí krevního hemoglobinu s těsným vztahem k transportu dýchacích plynů. Málo železa znamená málo hemoglobinu a kyslíku ve tkáních. Až ¼ mužských běžeckých atletů vykazuje v průběhu sezóny anemii z nedostatku železa – IDA (Iron Deficiency Anemia).

V návaznosti na nedostatek železa se vyskytuje i nízká hladina hemoglobinu. Až 31% běžců a 87,5% triatlonistů vykazovalo nízké hladiny hemoglobinu (<Hb 120 pro ženy a <Hb140 pro muže).

Nedostatek železa společně s nízkou hladinou hemoglobinu patří mezi závažné nutriční komplikace, které ovlivňují nejen výkonnost, ale především regeneraci a imunitu sportovců. Nedostatek železa se projevuje ztrátou chuti, únavou, bledou sliznicí, palpitacemi, koutky úst, atrofií jazyka a pozměněnými imunitními funkcemi.

Zdroje železa

Denní doporučená dávka je 20mg železa, přičemž se vstřebá asi jen 10% za fyziologických podmínek. Dvojmocné železo se vstřebává lépe. Mezi důležité faktory, které zvyšují vstřebávání železa, patří organické kyseliny, vitamin C, rostlinné alkaloidy nebo inositol. Mezi faktory snižující příjem patří káva, čaj, kakao, fosfáty z  Coca Coly, současný vysoký příjem zinku (semínka) nebo současný vysoký příjem vápníku (mléko nebo vejce). Podávání železa ve formě tablet v sobě skrývá řadu komplikací. Nejčastějším zdrojem jsou organické soli železa případně komplexy železa a polymaltózy. Jejich perorální podávání často způsobuje chronickou zácpu, průjem nebo bolesti břicha.

Malbucare FeIRON Spray

Je bukální podjazyková forma železa v komplexu látek podporující jeho vstřebávání přes sliznici úst. Ta tvoří přirozenou vstupní bránu do organismu. Jeden vstřik tak obsahuje 3,5mg železa (25% RHP). Na rozdíl od tablet tak nehrozí uvedené vedlejší účinky. Jednoduchá forma aplikace pod jazyk během dne nebo tréninku řeší zvýšené potřeby železa běžců a sportovců.

 

Kdy doplňovat?

V těhotenství, při kojení, pobyt ve vysokých nadmořských výškách, při vytrvalostním sportu

Při poruchách absorpce (zánětlivá onemocnění, průjmy, léčiva)

Ztráty krve (gastrointestinální krvácení, menstruace, dárcovství krve, operace, nehody),

Nedostatečný přívod stravou (jednostranná výživa, podvýživa, strava chudá na maso, veganská strava).

 

Složení 1 dávka: Čištěná demineralizovaná voda, glycerol, inosin, vitamin C 40 mg (RHP* 50%), fumaran železnatý 5,85mg/3,5mg Fe+ (RHP* 25%), Bioperine® 1 mg, kyselina citronová – E330, sorban draselný E202 – konzervant, sukralosa E955 – sladidlo. *RHP referenční hodnota příjmu.

 

Dávkování: Vstříkněte 1x dávku 2-3 denně na sliznice úst a nechte působit. Nepřekračujte maximální doporučené dávkování.

Upozornění:

Ukládejte mimo dosah dětí!

Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Přípravek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy.

Minimální trvanlivost do konce data uvedeného na obalu a etiketě.

Výrobek neslouží jako náhrada pestré stravy.

Dbejte na vyváženou stravu a zdravý životní styl.

Uchovávejte v suchu, na tmavém místě při teplotě do 25°C.

 

Výrobce: Vyrobeno v ČR.

Distributor: Malbucare s.r.o, Malostranské nábř. 1, Praha 1, ČR.

Originální receptura – Dr. R. Pfleger

Balení Sprej: obsah 15ml +/- 5% cca 100 dá